За нове подстицајне мјере у туризму 400 хиљада еура

Фото: сједница Владе ЦГ, април 2022

Влада је донијела Програм подстицајних мјера у области туризма за 2022. годину којим је опредијељено 400.000 еура кроз четири мјере подршке.

Мјера један подразумјева подршку организовању манифестација и фестивала за шта је издвојено 140 000 еура, за мјеру два која се односи на унапређење квалитета услуга и понуде у камповима опредјељено је 50 000 еура. Трећа мјера односи се на унапређење понуде и подизање квалитета услуга у руралном туризму, а у ту сврху је намјењено 60 000 еура, док је мјером четири предвиђено улагање од 150 000 еура у развој иновативних туристичких производа и услуга који обогаћују туристичку понуду у руралном, културном, здравственом, спортском и другим видовима туризма.

У наредном периоду биће расписани јавни позиви и објављени на страници Министарства економског развоја Црне Горе.

Програм подстицајних мјера има за циљ обогаћивање и унапређење квалитета туристичке понуде уз побољшање активности маркетинга како би се привукли туристи са нових емитивних тржишта, а у правцу генерисања већих прихода у туризму, продужења туристичке сезоне, повећања степена заузетости смјештајних капацитета, потрошње и запослености.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here