За градњу гондоле најповољнија понуда фирме “Novi Volvox”, чека се одлука комисије


Најповољнију понуду на тендеру за изградњу панорамске гондоле у Херцег Новом, од Суторине до брда Жвиње, дала је фирма „Novi Volvox“ из Подгорице, али због уложене жалбе уговор није закључен па пројекат није започет, док се по жалби чека одлука Комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки.

То је “Вијестима” званично саопштено из Управе за капиталне инвестиције, при чему су истакли да је ово поновљени поступак, јер је првобитно расписану јавну набавку у цјелости поништила Комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки, поступајући по жалби.

Из Управе су казали и да је рок извршења уговора за израду Главног пројекта три мјесеца од потписивања уговора, док је рок за извођење радова 12 мјесеци од увођења у посао.

-Почетна станица жичаре се налази у близини Карауле у Суторини, а завршна станица ће бити код цркве на Илиници. Процијењена вриједност инвестиције износи 9,970 милиона еура, навели су из Управе, додајући да је планирано да гондола превози 150 људи по сату.

Из кабинета предсједника Општине Херцег Нови је потврђено да се чека коначна одлука комисије и да, ако жалба буде одбијена, радови могу почети већ на јесен. У супротном ће бити расписан нови тендер, чиме би пројекат био реализован тек наредне године.

Додају да је потенцијал пројекта огроман јер се почетна станица гондоле налази у близини новопланираног шеталишта до Њивица и на путу до граничног прелаза Кобила, док је како кажу, додатна вриједност што ће оживјети простор који до сада није био препознат кроз развојни потенцијал.

Када је ријеч о сличним пројектима, у Општини Херцег Нови планирају изградњу покретних степеница или лифта, којим би повезали шеталиште Пет Даница и Дворану Парк, односно централни дио града.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here