ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ НАЈМЛАЂИХ: НОВА САОБРАЋАЈНА СИГНАЛИЗАЦИЈА У БЛИЗИНИ ШКОЛА И ВРТИЋА

Локална управа, у сарадњи са Агенцијом за изградњу и развој града, а уз подршку МУП-а, односно Центра безбједности Херцег Нови започела је постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације у близини васпитно-образовних установа, како би на тај начин додатно допринијели безбједности дјеце на путу до школе.

Како је за РТХН казала секретарка за културу и образовање Ана Замбелић-Пиштало, спроведене су све процедуре око набавке посебних знакова, којима ће се свим учесницима у саобраћају скретати додатна пажња да се налазе у близини школа или вртића.

Претходних дана постављена је вертикална сигнализација на више локација у Херцег Новом, а започето је исцртавање хоризонталне сигнализације у близини ОШ „Илија Кишић“ у Зеленици, која је посебно проблематична, јер се налази уз магистралу.

– Чланови Мјесне заједнице и Савјет родитеља те установе више пута су указивали на проблематику када је ријеч о безбједности дјеце којa похађају ту школу, тако да смо спровели ту прву етапу. Током другог полугодишта радиће се кампања, којој је циљ управо да скрене пажњу на безбједност наших најмлађих суграђана када је у питању њихов одлазак и долазак у школу – наводи она.

Замеблић Пиштало истиче веома добру комуникацију са управама свих школа на подручју општине Херцег Нови, као и са Савјетима родитеља.

– Локална управа је усмејрена на помоћ у свим сегментима рада васпитно-образовних установа, а ово је само још један вид помоћи. У наредном периоду спровешћемо још неке додатне активности, наравно у сарадњи са Савјетима родитеља и управама школа – најавила је она.

Како је казала, у плану је проширивање прилазне саобраћајнице код ОШ „Дашо Павичић“, која је као уско грло посебно проблематична током кишних дана, када је концетрација возила повећана.

Из Општине Херцег Нови подсјећају да је у октобру одржан састанак представника локалне самоуправе и Центра безбједности, на којем је донешена одлука о заједничкој кампањи.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here