Вукшић: Обећавам да ћу ријешити проблем легализације по принципу пуне правичности

Парламентарни избори 2023. 

Носилац листе „Народне коалиције – Сложно и тачка“ Дејан Вукшић заједно са кандидатима за посланике коалиције Марком Милачићем и Владиславом Дајковићем обишли су мјештане Малог Брда у Подгорици гдје су представили на који начин ће Народна коалиција ријешити проблем легализација бесправно саграђених објеката.

-Никада нисам обећавао нешто што не могу да испуним, а за питање легализације бесправно изграђених објеката, питање које мучи огроман број грађана Црне Горе, обећавам да ћу ријешити овај проблем и то по принципу пуне правичности. Људи који решавају стамбено питање не могу и не смију бити у истој равни са оним људима који имају друге куће, друге објекте, пословне просторе или било коју другу некретнину која подразумијева мјесто гдје се може становати, казао је вукшић и истакао да је суштина у проналажењу баланса.

-Моје мишљење је да се баланс мора и може наћи у закону о легализацији, а прије свега у дијелу питања становања. Онај који рјешава питање   становања мора да има потпуно другачији критеријум у односу на некога ко то не решава. Оно што је важно јесте да се мора наћи неко заиста симболично плаћање за објекте гдје се решава стамбено питање у односу на оне друге, рекао је Вукшић.

Кандидат за посланика Марко Милачић казао је да бивши тродеценијски режим кроз одгађање легализације злоупотребљавао људе и људске душе и тако их годинама држао у неизвјесности како би рачунао на њихове гласове.

-То је једна од највећих срамота Црне Горе. То слушамо и у Парк шуми Загорич, то чујемо и овдје. Они су ово радили не само по питању легализације него по свим могућим питањима гледајући на људе као на робу и покушавајући да од избора до избора само обећавају, а да ништа не заврше, рекао је Милачић.

Кандидат за посланика Владислав Дајковић поручио је да нико није из ћејфа или мерака правио бесправно куће, него да преживи и да има кров над главом за своју дјецу.

-Ја ту не могу никога да кривим, инфлација, ратови, катастрофално стање у региону, а и у Црној Гори су утицали на то. Такође врло важна ствар јесте да овај пут, ова расвјета, каква год да је, није финансирана од стране државе, него из ваших џепова. Ако је Црна Гора како кажу грађанска држава, држава социјалне правде зашто онда не помогне људима да направе пут до куће, да ставе расвјету да добију воду, рекао је Дајковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here