ВРЕМЕПЛОВ КРОЗ 50 ГОДИНА КЛАПЕ “СТАРИ КАПЕТАН” У ДВОРАНИ ПАРК

Промоција монографије “50 година клапе Стари капетан – Нови пјесмом загрљен”, у оквиру програма обиљежавања Дана града, биће уприличена сутра у фоајеу Дворане Парк, гдје је атмосфера овим поводом прилагођена амбијенту праве бокешке конобе, уз садашње и некадашње чланове клапе.

Подсјећамо, клапа Стари капетан основана је 1971. године, као клапа “Мимоза”, у Ђеновићу. Неколико година касније добија садашње име, како би било сачувано сјећање на Мирослава Штумбергера, заљубљеника у Боку и Нови, а онда бива пресељена у Баошиће, па у Херцег Нови.

Монографија, као и програм осмишљен за промоцију, мали су времеплов који нас води кроз пола вијека наступа, гостовања, фестивала, снимања касета, плоча, спотова клапе “Стари капетан” ,  која је уз многа признања заслужила и оно најдраже – Октобарску награду Херцег Новог.

На промоцији ће, према најави организатора, говорити у име издавача ЈУК Херцег фест директорица Гордана Поробић Крцуновић, аутор монографије, новинар Витка Вујновић,  сарадник и консултатнт у припреми ове публикације Мирослав Бобо Милановић, поједини чланови клапе  као и добитници  Плакета  које за сарадњу и подршку клапа додјељује.  За пет деценија симболично ће бити уручено пет Плакета.

У продукцији РТ Херцег Нови припремљен је и кратак филм – сјећања на првих 50 година “Старог капетана”, а неће изостати ни традиционално акапела пјевање нумера одабраних за прославу педесетог рођендана.

Почетак програма је у 20 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here