ВПСЦГ: ИВОВИЋ НАЈБОЉИ У 2021. ГОДИНИ

Стручни савјет Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе, на челу са предсједником Драганом Самарџићем, изабрао је најбоље у 2021. години.

Капитен  Про Река, носилац игре репрезентације Црне Горе, Александар Ивовић проглашен је за најбољег ватерполисту. Предводио је селекцију коју води Владимир Гојковић до првог мјеста у квалификацијама за Олимпијске игре на турниру у Ротердаму, док је у Токију, Црна Гора заузела осмо мјесто. Ивовић је са репрезентациом Црне Горе у Тбилисију освојио прво мјесто и златну медаљу у Светској лиги. Са Про Реком, са којим је ове године продужио уговор, освојио је титулу клупског првака Европе.

Стручни савјет за најбољег младог ватерполисту прогласио је Мирослава Перковића. Као члан Приморца, Перковић је  учествовао у свим сениорским акцијама, а са генерацијом У20 је стигао до трећег мјеста на првенству свијета у Прагу. Од септембра је члан екипе Новог Београда

Најбољи клуб је Јадран из Херцег Новог, који је освојио дуплу круну и био међу 12 најбољих у Лиги шампиона. У млађим ватерполо категоријама клуб са Шквера је освојио национална првенства у четири узрасне категорије, а у Купу остварио укупно најбоље резултате, што га чини најуспешнијим клубом и за млађе категорије.

Најбоља пливачица у 2021. години је пливачица Јадрана, Анђела Антуновић, која је учествовала на Олимпијским играма у Токију, Европском првенству у малим базенима у Казању и на Свјетском првенству у Абу Дабију.

Најбољи пливач је Бошко Радуловић, који је наступио на Олимпијским играма и Европском првенству у Будимпешти. Јадран је најбољи клуб и у конкуренцији пливача.

Због епидемиолошке ситуације, ВПСЦГ неће организовати свечаност поводом уручења, већ ће признања уручити на ватерполо и пливачким манифестацијама почетком 2022 године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here