„Водовод и канализација“ Херцег Нови један од партнера у пројекту Свјетске банке

Претходних мјесеци ДОО „Водовод и канализација“ Херцег Нови учествовао је у процесу интезивних преговора са представницима Свјетске банке у Црној Гори о могућностима укључења Друштва у пројекат „Utility of the future: Western Balkan Project“, који организују Свјетска банка (WB) и Швајцарски државни уред за економске послове (SECO).

Захваљајући залагању менаџмента Друштва на испуњавању услова постављених у пројекту, херцегновски Водовод је изабран у прву групу од 15 предузећа са подручја западног Балкана упркос великом броју апликаната.

-„Utility of the future: Western Balkan Project“, је пројекат којим је планирано да 50 водоводних предузећа са подручја западног Балкана буде укључено у процес трансформације кроз низ анализа на основу којих ће бити израђени Акциони планови и Стратешки планови развоја у наредних пет година.

Свјетска банка ће финансирати пројекат који ће, поред помоћи експерата, обухватати  и финансијску помоћ изабраним друштвима. Током трајања пројекта радиће се свеобухватне анализе пословања, осмишљавати начини смањења трошкова пословања и повећања профита, на основу којих ће бити постављени краткорочни и дугорочни циљеви, израђен акциони план и на крају ће се све то имплементирати у Стратешки план развоја предузећа за наредних пет година.

Прва фаза пројекта ће бити израда анализа пословања уз помоћ експерата Свјетске банке, а потом ће се у другој фази имплементирати Акциони план, којим ће се обухватити испуњавање краткорочних циљева у побољшању пословања. Након имплементације Акционог плана, биће успостављени дугорочни циљеви и израђен Стратешки план чија ће се реализација пратити током наредних 12 мјесеци.

-Друштва која буду остваривала зацртане циљеве биће у континуитету финансијски подржавана у имплементацији свих фаза пројекта од стране Свјетске банке, а на крају пројекта биће обезбјеђена и велика финансијска подршка друштву ради потпуне имплементације пројекта.

Избор Водовода да међу првима буде дио овако великог и значајног пројекта од стране Свјетске банке је потврда да је Друштво на правом путу развоја и да ће кроз овај пројекат побољшати све аспекте пословања. Кроз имплементацију пројекта Интерегга – медјуграничне сарадње и  улагање 500 000 евра неповратних средстава добијених из ЕУ фонда, друштво ће се технички и финансијски трансформисати у једно од најнапреднијих, не само у земљи, већ и у региону, поручују из “Водовода и канализације” Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here