ВЛАДА УПОЗНАТА СА СТАМБЕНИМ ПРОБЛЕМОМ ЗАПОСЛЕНИХ У БЕЗБЈЕДНОСНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА

Проблем реализације изградње зграде за запослене у безбједносним институцијама у Херцег Новом представља превелик трошак комуналног опремања и није га могуће ријешити без помоћи Министарства унутрашњих послова, Министарства финансија и социјалног старања и Владе Црне Горе, чуло се на данашњем састанку код савјетника потпредсједника Владе Филипа Аџића.

Састанку су присуствовали предсједник синдиката безбједносних институција Црне Горе Младен Шушкавчевић, менаџер Општине Херцег Нови Душан Вукић, секретар секретаријата за просторно планирање и изградњу Владислав Велаш, као и представница власника земљишта Миња Ивановић Булатовић.

Како је саопштено из Владе, савјетник Аџић упознат је са проблемом на који је наишао Синдикат безбједносних институција приликом реализације пројекта стамбене зграде за запослене у безбједносних институција у Херцег Новом.

Аџић је истакао да постоји спремност кабинета потпредсједника Владе да помогне у рјешавању проблема насталог приликом реализације ово пројекта и да је кабинет спреман размотрити сва могућа рјешења која су у законском оквиру.

– Црна Гора је у посљедњих годину показала већи сензибилитет према социјалној правди свих грађана, па и запослених у безбједносном сектору. Додатно нас охрабрује у реализацији овог пројекта и то што постоји воља и спремност Општине Херцег Нови да да максималан допринос у рјешавању овог проблема – нагласио је Аџић.

Он је закључио да је безбједносни сектор прва линија одбране државе и да они заслужују посебну пажњу у рјешавању стамбених проблема запослених, истичући наду да ће у будућности бити све више сличних пројеката у свим градовима Црне Горе. Аџић и Шушкавчевић разговарали су и о могућностима реализације сличних пројеката и у других градовима Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here