Влада опредјељује 1,8 милиона еура за стамбена питања у безбједносном сектору

На последњој сједници Влада Црне Горе усвојила је информацију о реализованим пројектима солидарне стамбене градње и наставку даље сарадње у обезбјеђивању новчаних средстава годишње подршке Синдикату безбједносних институција.

Циљ финансијске подршке, за коју ће Влада у наредне три године опредијелити 1,8 милиона еура, од чега у првом кварталу 2023. године 600.000, је наставак реализација више покренутих пројеката стамбене градње у неколико црногорских општина.

Тренутне активности су усмјерене на пројекте стамбене градње у Херцег Новом и Бару за које постоји комплетна пројектна документација, па би реализација могла почети одмах. Новчана подршка је неопходна за ове пројекте, због накнаде за комунално опремање грађевинског земљишта, што директно утиче на формирање коначне цијене квадрата стамбеног простора за запослене у безбједносном сектору.

Како је наведено у информацији коју је усвојила Влада, подршком Владе Црне Горе дефинисане Споразумом о обезбјеђивању новчаних средстава за подршку у рјешавању стамбених питања запослених у сектору безбједности, значајно се помогло да запосленима, купцима станова, код умањења купопродајне цијене квадрата стамбеног простора.

У информацији је, такође, наведено да је Синдикат безбједносних институтиција за веома кратак период, од 2017. до 2020. године постигао изузетне резултате на пољу солидарне стамбене градње, а који се огледају у изградњи више од 570 станова који су реализовани планираном динамиком и расподијељени запосленима у безбједносним институцијама. Од укупног броја, 288 станова је изграђено у Подгорици, 140 у Никшићу, 19 на Жабљаку и 102 у Будви.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here