Подружница Црногорске економске научне академије у Херцег Новом

Званично отварање херцегновске подружнице Црногорске економске научне академије најављено је у оквиру промоције књиге „Православна банка“, магистра Ненада Витомировића.

Како је истакао проф. др Анђелко Лојпур, један од учесника промоције, циљ оснивања  Академије је веома лако препознати.

Професор др Анђелко Лојпур

– Вјерујемо, по сили и закона природе, да постоји довољно нормалних, паметних и способних људи, да покушају да укажу који је то пут, да сиђемо са ове стрампутице, која није примјерена једној држави. Желимо да укажемо да постоје и други путеви, да Црна Гора није претплаћена на кризу – наводи он.

Како је казао, циљ је да ресурсе Црне Горе ставе у функцију, како прича о економским реформама не би била само слово на папиру. Црногорска економска научна академија не окупља само економисте, објашњава Лојпур.

– Покушаћемо да пробудимо креативни слој људи, чак и најмлађе генерације. Конкретно у Херцег Новом, зашто да не направимо сваког мјесеца неки округли сто, трибину, да разговарамо са људима. Постоје само проблеми које ми одгађамо, али они нису нерјешиви – истиче Лојпур.

Предсједник херцегновске подружнице ЦЕНА-е, Никша Гргуревић казао је за РТХН да је ријеч о организацији која је основана са циљем промовисања и развоја економске мисли.

Никша Гргуревић, ЦЕНА Херцег Нови

– Организација је основана на нивоу државе, са сједиштем у Подгорици. Што се тиче подружница, тренутно постоји само у Херцег Новом. У будућности планирамо отварање више њих Црној Гори. Првенствено, биће организовани округли столови, јер организација треба да пружи одговоре на многа питања која се односе на развој привреде и друштва у цјелини – наводи Гргуревић.

Статут организације је већ предвидио формирање секција за маркетинг, менаџмент и предузетништво, информационо-комуникационе технологије, макро економију, објашњава он.

– Имамо бројне секције, а у фокусу ће првенствено бити стимулисање младих истраживача  и да у свим сегментима друштва одговоримо на нека важна питања са економског аспекта, али на стручан начин – истакао је Гругуревић.

Како је најављено, у наредном периоду биће организовате промоције и округли столови, који се односе превасходно на економске активности, уз то бавиће се издавачком дјелатношћу и помагати младе истраживаче.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here