Влада Црне Горе: Лимитиране цијене, пуније корпе

Илустрација

Акција „Лимитиране цијене“ која је у току обухвата широк спектар производа, а захваљујући заједничком напору Владе и привреде, грађанима Црне Горе је у појединим ланцима на располагању и преко 600 артикала по сниженим цијенама.

Како је саопштено из кабинета потпредсједника Владе за економску политику, све трговине, које имају малопродајне објекте укупне квадратуре преко 600 м2, испуниле су обавезу из Одлуке о ограничењу маржи, а то је резултирало снижењима на корист грађана Црне Горе.

У једном од трговачких ланаца, разлика у цијенама прије и након почетка акције на поједине артикле досеже чак 48%, а када се сагледа потрошачка корпа која обухвата све артикле, просјечно умањење цијена износи око 20%.

Осим тога, трговински ланци су додатно обогатили понуду повољних производа задржавајући и своје уобичајене акције, чиме је избор приступачних артикала додатно проширен, што је посебно корисно за грађане. Важно је истаћи и подршку црногорским произвођачима, чиме се не само подстиче домаћа економија, већ се наглашава важност коришћења производа из Црне Горе. Домаћи производи заузимају посебно мјесто у овој иницијативи, омогућавајући да више средстава остане у локалној заједници и допринесе развоју домаће привреде.

Тржишне инспекције редовно контролишу објекте, а за непоштовање Одлуке предвиђене су казне, саопштено је из Владе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here