Вјера Булајић на Свјетском ватерполо првенству у Турској

Foto: vaterpolovesti.com

Новљанка Вјера Булајић пливачица Јадрана, чланица дубровачког ватерполо клуба Југ, као ватерполо репрезентативка Србије у кадетској конкуренцији отпутовала је на Свјетско првенство које у Турској траје од данас до 4. јула.

Булајић је одлична пливачица Јадрана, а у недостатку екипа за даме ова талентована пливачица дуго је била члан кадетке екипе Јадрана, што пропозиције дозовољавају, са којом је освојила неколико титула на првенствима Црне Горе. Њен таленат уочили су из стручног штаба српске репрезентације са којом је Вјера радила био је повод да постане стандардна репрезентативка Србије.

Учествују укупно 22 селекције, а српске играчице играће у групи Е, са Сједињеним Америчким Државама и Новим Зеландом. Први ривал биће Нови Зеланд 29. јуна од 17:45, а дан касније у исто вријеме играју против САД.

У групи А играју: Тајланд, Холандија, у Б групи: Зимбабве, Канада, Грчка. У Ц груп играју: Нјемачка, Хрватска, Француска. Д група: Казахстан, Јужна Африка, Мађарска. У групи Ф се налазе: Аустралија и Турска, у групи Г Украјина, Шпанија и Малта и у групи Х Кина, Чешка и Италија.

Селекторка репрезентације Србије је Новљанка Ивана Ћоровић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here