Влада испуњава обавезу – уплаћује се 5 милиона еура за деблокаду рачуна Института „Др Симо Милошевић”

Институт Игало

Влада Црне Горе је данас, на телефонској сједници, усвојила Информацију којом се задужује Фонд за здравствено осигурање Црне Горе да уплати износ од 5.000.000 еура Институту за физикалну медицину, рехабилитацију и реуматологију „Др Симо Милошевић” А.Д. Игало.

Како саопштавају из Владе, ова одлука долази у складу са договором који је постигнут са мањинским акционаром Виле Олива, а који се тиче деблокаде рачуна Института.

-Како је најавио и премијер Милојко Спајић Влада је проактивно реаговала и већ обезбиједила обећана средства, која ће бити уплаћена на рачун Института у најкраћем року.

Након формализације договора са Виле Оливе, потребно је да, сходно договору, мањински акционар уплати износ од 5 милиона еура по основу бескаматне позајмице, чиме ће рачун Института Игало бити деблокиран, саопштили су из Владе.

Подсјећамо, након деблокаде рачуна, сљедећи корак је израда Плана реструктуирања у што краћем року а не дужем од шест мјесеци, чиме ће се нормализовати пословање Института тренутно оптерећено значајним дуговима. Из Владе наводе да ће се стратешким приступом рјешењу дугогодишњег проблема обезбиједити се и сигурност за запослене, повјериоце и све госте који ће долазити у ову бању свјетског реномеа.

1 COMMENT

  1. Još uvijek mi je nejasno zbog čega je Vlada isplatila Rakčeviću novac za njegove akcije? Zašto ih on nije prodao na berzi? Naravno, izgubio bi zbog lošeg kursa grdni novac! Zbog čega zaposleni u Institutu nemaju pravo da prodaju svoje akcije??? Nešto smrdi u državi Crnoj Gori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here