Виши суд потврдио оптужницу против Брковића, његових синова и Поповића

Вијеће Вишег суда у Подгорици потврдило је оптужницу против Драгана Брковића, његових синова Бориса и Бојана, као и Милића Поповића, које терете за злоупотребе овлашћења у привреди и прање новца путем помагања, преноси РТЦГ.

Како је саопштено из СДТ-а, у поступку који је претходио подизању оптужнице, на нивоу основане сумње, утврђено је да су оптужени, од септембра 2017. до децембра 2019. године, приликом извршења плана реорганизације привредног друштва „Вектра Бока“ АД Херцег Нови, као одговорна лица у привредном друштву, злоупотријебили своја овлашћења, у намјери прибављања противправне имовинске користи за друга правна лица и да су средства којим је друштво располагало, у висини од 5.075.346,19  еура, користили противно њиховој намјени и тако грубо повриједили овлашћења у погледу управљања, располагања и коришћења имовином, а да су оптужени Д.Б., Б.Б. и Б.Б. извршили и прање дијела новца, који је прибављен као противправна имовинска корист злоупотребом овлашћења.

Власник „Вектре“ Драган Брковић, његови синови Борис и Бојан, као и извршни директор „Вектре Бока“ Поповић приведени су у августу 2022. године, по налогу СДТ-а.

То тужилаштво их терети да су државу оштетили непоштовањем уговора о купопродаји некадашњег државног ХТП “Бока”, тако што су извршили кривична дјела злоупотреба овлашћења у привреди и прање новца.

Суткиња за истрагу Вишег суда Сузана Мугоша прошле године је одредила привремену мјеру забране располагања и коришћења непокретности које се у катастру воде као власништво или с правом коришћења на компанију “Вектра Бока”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here