Више улица добија називе по знаменитим личностима

Више улица у Херцег Новом ће до краја љетне сезоне добити нове таблe са именима знаменитих личности. Како информишу из Секретаријата за комуналне дјелатности, замјена табли је већ почела и тај посао ће до краја сезоне бити завршен, а 17 улица ће и званично добити нова имена.

Између осталих, у Бијелој ће сада бити Обала Миливоја и Ане Злоковић, улице Петра Желалића, Владике Симеона, Данице Попиводе, Игњатија Злоковића; у Баошићима улица Младена Црногорчевића, Кирила Цвјетковића, Пјера Лотија, Николе Злоковића; у Каменарима улица Сима Милошевића, Мата Ђурановића;  у Игалу улица Гордане Богојевић Ковачевић, а на Луштици Пут луштичких капетана.

На овај начин, више улица које су до сада имале привремене називе (Прва игаљска, Прва баошићка, Прва и Друга бијељанска) добијају нова имена по знаменитим личностима. Процедуру су заједнички покренули Секретаријат за локалну самоуправу и Секретаријат за културу и образовање код надлежног министарства, те се након одобрења надлежних органа и објаве у Службеном листу Црне Горе, почело са реализацијом активности на замјени табли.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here