За санацију тротоара више од пола милиона еура – од септембра нови изглед на десет локација

Општина Херцег Нови договорила је још један значајан инфраструктурни пројекат, вриједан око 530 000 еура са ПДВ-ом, по којем ће десет тротоара у Игалу, на Топлој, у Мељинама, Зеленици, Ђеновићу и Бијелој бити санирано уили изграђено, саопштено је из локалне управе.

Према уговору који је потписан са извођачем, херцегновском компанијом БК Вајс, радови ће трајати 90 дана од дана увођења у посао, а почетак санације планиран је од 15. септембра.

Санацијом ће у Игалу бити обухваћени тротоари од Титове виле до хотела Палмон беј, као и у улицама Пете црногорске бригаде и Норвешкој. На Топлој ће нови изглед добити око 800 метара тротоара од гарни хотела Крушо до пекаре у улици Мића Вавића, као и од Дома здравља до маркета Воли. Пројектом је предвиђена и санација тротоара у Мељинама, на потезу од поште до пјешачког тунела, док ће у Зеленици бити сређене пјешачке комуникације од пасареле до Вердија и од ОШ „Илија Кишић“ до Примата. Безбједније кретање пјешака биће омогућено и у Ђеновићу, гдје ће бити изграђен тротоар на једном дијелу дуж магистрале. У Бијелој ће бити изграђени тротоари на дионицама од Лидера до књижаре и код Конинга.

За овогодишњи пројекат санације и изградње тротоара, из општинског буџета је издвојено дупло више средстава него 2023. године, што потврђује намјеру локалне самоуправе да улагањем у инфраструктуру обезбједи бољу сигурност учесницима у саобраћају, омогући лакше и функционалније кретање пјешацима, али и допринесе љепшем изгледу Херцег Новог.

Из локалне самоуправе подсјећају да су током прошле године изграђени или санирани тротоари у дијелу улице Пете црногорске бригаде, затим од ХДЛ-а према Игалу, уз магистралу од Новосадског до скретања за Мојдешки пут, од западне капије Болнице Мељине до Лазуре, код ОШ „Илија Кишић” и на Топлој од аутобуског стајалишта до семафора.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here