Ветерани Јадрана шампиони Европе

На данас завршеном турниру клупског Европског првенства за ветеране у Риму тријумфовали су ватерполо ветерани Јадрана побједивши сплитску екипу Магла 9:6 бољим извођењем петераца, пошто је у регуларном дијелу резултат био нерјешен 5:5 (2:1, 2:1, 1:2, 0:1, 4:3).

Стријелци за Јадран ветеране у регуларном дијелу су били: Иван Бабић 3, Филип Андрић и Милан Петровић, да би приликом извођења петераца сигуни били Иван Бабић, Степан Младеновић, Милан Петровић и Бојан Суботић. Јунак утакмице био је капитен Новак Јелић који је одбранио петерце Дарију Музићу и Петру Трумбићу

Подсјећамо ово је друга титула првака Европе ветеранској екипи Јадрана, а први су били и у Крању 2018. године.

У првом колу побједили су екипу Пијани сомови (Београд) 6:4. Стријелци за Јадран ветеране су били: Милан Петровић 2, Бојан Суботић, Иван Бабић, Зоран Сладовић и Марко Цебаловић по гол.

У другој утакмици Јадран ветерани је поражен од мађарске екипе Нептун 6:5. Стријелци за екипу коју са клупе води Ђуро Влаовић су: Миховил Мариновић 2, Синиша Матијашевић, Иван Бабић и Марко Цебаловић по гол. 

У трећем колу противник екипи са Шквера је мађарска екипа Eger Hungarian Buls 6:5 (2:0, 1:1, 1:2, 2:2).

Титулу првака Европе освојили: Новак Јелић, Синиша Матијашевић, Бојан и Чедо Суботић, Слободан Славић, Зоран Сладовић, Филип Андрић, Степан Младеновић, Дејан Чепрнић, Миховил Мартиновић, Марко Цебаловић, Милан Петровић, Иван Бабић, Дарко Мрдак и Вечеслав Балчев. Стручни штаб новог шампиона Европе чине Ђуро Влаовић и помоћни тренер Борис Обрадовић.

Задовољни смо и срећни у овом тренутку. Дошли смо, видјели Рим и у њему побједили. Прижељкивали смо добар резултат. Успјех је тим већи што су нашу екипу чинили играчи који су знатно старији од 40 година, али то није била препрека и искуством смо побједили млађе, порука је из Рима играча и предсједника новог-старог првака Европе, Дејана Чепнића.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here