Црна Гора четврта на ЕОН купу у Кечкемету

Омладинска репрезентација Црне Горе (играчи рођени 2003 године и млађи) учествовала је на ЕОН Купу у Кечкемету у Мађарској и заузела четврто мјесто изгубивши од Мађарске 14:4 (6:1, 1:0, 2:2, 5:1). Стријелци за Црну Гору су били: Петар Вујошевић 2, Марко Бошковић и Лазар Вукићевић по један погодак.

И поред много боље игре у петак вече репрезентација Црне Горе поражена је од селекције Њемачке 7:6, (1:2, 3:1, 1:1, 2:2). Стријелци за Црну Гору у том сусрету су били: Марко Бошковић и Петар Вујошевић по 2, Мелдин Хаџић и Лазар Вукићевић по гол.

Другог дана турнира услиједио је пораз од Србије 12:10 (4:3, 1:1, 3:1, 4:4). Стријелци за Црну Гору су тада били: Лазар Вукићевић, Дамјан Вујичић и Милош Вукшић по 2, Мелдин Хаџић, Марко Бошковић, Балша Вучковић и Петар Вујошевић по један гол. 

И  против Холандије  резултатски неуспјешан наступ 10:7 (2:2, 5:2, 2:2, 1:1). Утакмица је ријешена у другој четвртини док су преостале дионице овог меча биле нерјешене. Стријелци за Црну Гору су били: Млађан Јановић 2, Марко Бошковић, Дамјан Вујичић, Петар Вујошевић, Лазар и Владан Вукићевић по гол.

На ЕОН Купу у Кечкемету за репрезентацију Црне Горе су играли: Илија Радовић (капитен), Балша Вучковић, Млађан Јановић, Марко Бошковић, Милош Вукшић, Млађан Гопчевић, Давид Стевовић, Дамјан Вујичић, Мелдин Хаџић, Лазар Вукићевић, Драгољуб Ћетковић и Милан Никаљевић. Тренер екипе Милан Ћировић, помоћници Никола Мијановић и Душан Ивановски.

– И поред тога што смо пред полазак на турнир у Кечкемет рекли да нам овај резултат у Мађарској није у првом плану, нисмо очекивали овако лош резултат на ЕОК Купу. На турниру смо играли у ослабљеном саставу јер су нам два играча била позитивна на Ковид 19, а у првом колу смо за ривала имали домаћу селекцију Мађарске која је са нама у групи на Европском првенству од 18. до 25. септембра у Подгорици и фаворит је за прво мјесто на такмичењу чији је домаћин ВПСЦГ. Меч са Мађарском смо одиграли “млако” и отуд врло висок пораз. У том сусрету повриједио нам се још један играч и у преостале три утакмице са Њемачком, Србијом и Холандијом пружили смо бољу игру, али резултски нисмо прошли добро, рекао је за наш портал  тренер Милан Ћировић.

По повратку из Мађарске селекција Црне Горе наставља припреме на Шкверу до 12. септембра, а онда се завршни дио припрема планира до 18. септембра у Подгорици када је предвиђен почетак Европског првенства.

Репрезентација Црне Горе игра у групи Д са селекцијама Мађарске, Француске и Турске. У групи А играће Шпанија, Холандија, Малта и Чешка, у групи Б су Хрватска, Италија, Словачка и Грузија, док ће у групи Ц играти Грчка, Србија, Румунија и Њемачка.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here