Вектра Бока поново избјегла стечај

Нови покушај отварања стечаја у компанији Вектра Бока поново се показао као неуспјешан, јер је у допуњеном извјештају привременог стечајног управника констатовано да је од момента израде првобитног налаза било трансакција преко рачуна те компаније, пишу дневне новине Дан, преноси портал еКапија.

Наредно рочиште заказано је за 12. јул.

Правни заступник Вектре Ранко Грбавац је на претходном рочишту управо тражио да се допуни извјештај, тврдећи да је било трансакција, што је, по њему, довољан разлог да се одустане од увођења стечаја.

За наредно рочиште привремени управник треба да утврди на шта се тачно односе плаћања која су обављена преко рачуна ове компаније.

На претходном рочишту Грбавац је тражио и прекид поступка до одлуке Апелационог суда по жалби коју је компанија упутила због привремене мјере судије Вишег суда Сузане Мугоше, која је одредила забрану располагања и коришћења непокретности које се у катастру воде као власништво Вектре Бока или са правом коришћења на ту компанију. Ова одлука значи да се зауставља свака даља продаја или било каква промјена права над овом имовином.

Судија Привредног суда Немања Поповић одбацио је ове разлоге, уз образложење да немају утицаја на поступак.

До сада је у поступку промијењено троје судија и један привремени управник, а Управа прихода и царина (УПЦ) тврди да план реорганизације није испоштован и да је дуг Вектре Бока премашио 1,5 милиона еура, због чега и траже увођење стечаја. Из УПЦ тврде и да компанија која је у власништву Драгана Брковића само оду говлачи процес. Поступак у ком се покушаваувести стечај у ову компанију траје већ дуже од двије године. Слична је ситуација и са другом Брковићевом компанијом, Вектром Јакић, у коју се такође покушава увести стечај.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here