Звезда је породица која се воли

За један дан одгођен, синоћ на тргу испред општине Херцег Нови стигао је традиционални љетни караван „Звезда је моја породица,“ манифестација коју већ другу годину организује маркетинг служба ФК Црвене Звезде.

Након Бара, Будве и Котора, пехар Купа Шампиона из 1991. године стигао је у Херцег Нови.

Они старији Звездаши су се присјетили дана, а многи од њих били су у Барију када је Црвена Звезда, 31. маја 1991. године побједила бољим извођењем пенала 5:4 француски Олимпик (Марсеј) и освојила титулу првака Европе.

На украшеном платоу испред Општине нашли су се и пехари освојени ове сезоне у Првенству и Купу Србије. Било је то тросатно ново звездашко дружење у граду под Орјеном, који од 1971. године има своје Удржење навијача.

Црвена звезда наставља са акцијом “Звезда је моја породица” на турнеји по Црној Гори. Циљ је да Звездаши који нису у могућности да приуште долазак на стадион “Рајко Митић”, како би гледали утакмице осјете чари “црвено-бијеле” боје и фотографишу се са пехарима посебно оним освојеним у Купу Шампиона када је Црвена звезда била најбоји тим Европе, прича за РТХН Милица Стојановић из ПР службе Црвене звезде.

– Наш клуб овом акцијом, караванским путем кроз Црну Гору и Републику Српску, показује да води рачуна о својим навијачима, којима је љубав црвено-бијела боја. И овог пута у вашем граду омогућили смо традиционално фотографисање са нашим трофејима који за сваког навијача остају велика успомена – казала је она.

На платоу испред Општине била је постављена фан зона, односно пулт за чланство и сви који су жељели, путем чланске карте, могли су да увећају “звезадшку породицу”.

Упркос ситној киши, колоне Звездаша већином младих, чекали су реду добију чланску карту за коју је годишња чланарина за младе до 18 година 10, а за старије 15 еура.

 У тренутку посјете екипе РТХН, најмлађи члан је била шестомјесечна Миа Гавриловић, коју је отац Никола, бивши фудбалер Орјена и ватерполиста Бијеле, учланио заједно са супругом Милицом и старијом кћерком.

Дружење звездаша настављено је касније у оближњим кафићима, а са пјесмом и Звездином химном, новски звездаши испратили су Зведин карав, који наставља пут за Требије и даље Републику Српску.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here