Вече са Љиљаном Хабјановић Ђуровић у Херцег Новом

Вече са Љиљаном Хабјановић Ђуровић, биће приређено у четвртак 8. децембра у 19:00 часова у великој сали Дворане „Парк”, у организацији Секретаријата за културу и образовање Општине Херцег Нови и ЈУК Херцег Фест.

Током вечери књижевница ће представити романе „Острошког тримирја“ („Со земљи“, „То је љубав, слепа сила“ и „Кћери Светог Василија“), који говоре о људима и догађајима везаним за манастир Острог и Светог Василија.

„Со земљи“ (2018) је књига која открива како је Стојан Јовановић постао Свети Василије Острошки Чудотворац. Шта је молио Бога, а шта свој народ. Шта поручује нама данас.

„То је љубав, слепа сила“ (2020) је истинита прича о немирењу са судбином, и о цијени коју жена мора да плати да не би изневјерила своје срце.

Нови роман Љиљане Хабјановић Ђуровић, „Кћери Светог Василија“ (2022), последњи је дио трилогије „Острошко тримирје“, ово је још једна истинита повијест о људима и догађајима везаним за Острог и Светог Василија.

Љиљана Хабјановић Ђуровић у својој свакодневици његује вриједности за које се залаже у књигама које пише. Откад је, маја 1996. године, објављен роман „Женски родослов“, Љиљана Хабјановић Ђуровић је најчитанији и најтиражнији писац који ствара на српском језику. Године 2003. основала је издавачку кућу „Глобосино Александрија“ (сада „Глобос Александрија“), чија је главна уредница. Ауторка је седамнаест романа, који су продати у тиражу од преко милион примјерака.

По својој вољи и по свом избору не учествује у метежу јавног живота. Оглашава се колико је неопходно да би представила свој књижевни рад.

Живи посвећена молитви, писању и својој породици, захвална Христу Богу, Светој Петки, Светом Василију Острошком и Пресветој Богородици.

Разговор са Љиљаном Хабјановић Ђуровић ће водити новинарка Витка Вујновић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here