Екипа ОШ “Дашо Павичић” трећа на 39. Школским спортским играма

Школске спортске игре за основне школе завршене су државним првенствима у одбојци и рукомету у обје конкуренције и шаху мјешовито, а домаћин су биле ОШ „Југославија“ и Средња стручна школа из Бара. Ученици из Херцег Новог остварили су успјехе у  мушкој одбојци и шаху.

Бронзану медаљу у мушкој одбојци одвојила је екипа ОШ „Дашо Павичић“, коју је са клупе предводила наставница Марина Марић. Титулу је освојила ОШ „Стефан Митров Љубиша“ из Будве, а друго мјесто ОШ „9. мај“ из Бијелог Поља, које су савладале новске одбојкаше 2:0. У женској конкуренцији у одбојци на Државном првенству најуспјешнија је била „Друга основна школа“ из Будве.

Шаховска екипа ОШ “Дашо Павичић”, наставника Стева Обрадовића, освојила је четврто мјесто на 39. Школским спортским играма. Шампион је ОШ „Ристан Павловић“ из Пљеваља, друго мјесто освојили су ученици ОШ „21. мај“ из Подгорице, а трећи су били шахисти никшићке ОШ „Олга Головић“.

У рукомету су најбољи били ученици ОШ „Ловћенски партизански одред“са Цетиња, а у женској конкуренцији титулу шампиона је освојила ОШ „Октоих“ из Подгорице.

Финалним утакмицама у Бару присуствовао је и министар спорта и младих Василије Лалошевић, на чему му је захвалио предсједник Црногорског школског спортског савеза професор Будимир Вукићевић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here