Већа посјета и боља наплата боравишне таксе него лани

Према последњим подацима локалне Туристичке организације, у Херцег Новом одмара преко 30 хиљада гостију, што је 2,5% више него у истом периоду прошле године, па је и наплата боравишне таксе боља него лани.

Како је за РТХН казао Милoш Ковачевић из ТО Херцег Нови, тренд добре посјете траје већ три седмице, а када је ријеч о структури, у приватном смјештају највише је гостију из региона, док су у хотелима доминантно туристи из западне Европе, односно Француске, Њемачке, Велике Британије.

Милош Ковачевић, ТО Херцег Нови

– Задовољни смо бројкама и бројним стањем, односно ситуацијом у нашем граду. Видимо и по наплати боравишне таксе од почетка године, а и током сезоне да смо на нивоу изнад прошле године. Надамо се да ће се исти тренд наставити и до краја шпица сезоне, али и у пост сезони – наводи он.

У локалној Туристичкој организацији задовољни су оствареним билансом, а какви су стварни финансијски резултати показаће привреда када сезона буде готова, прича Ковачевић.

– Агенција за статистику рећи ће какав је био приход од туризма. Што се тиче Туристичке организације, од почетка године закључно са јуном видимо да је и у приватном смјештају око 27% више туриста , док је у хотелском, закључно са јуном чек 50% више туриста. Нема разлога да будемо незадовољни – истиче он.

Подсјећамо, Министар економског развоја и туризма Горан Ђуровић саопштио је да је у првој половини године остварено 453 милиона еура прихода од туризма, те да су приходи у првих шест мјесеци ове године 90 одсто већи него 2022, а 78 одсто већи него 2019. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here