Ватерполо репрезентација Црне Горе против Бразила за осмину финала

Фото: Ватерполо репрезентација Црне Горе/ Anna Feher

Наша ватерполо репрезентација вечерас игра посљедњи меч у групи А на Свјетском првенству у Будимпешти.

Побједа у дуелу против Бразила изабраницима Владимира Гојковића доноси друго мјесто и дуел са Јапаном у осмини финала.

Нема опуштања напомињу наши ватерполисти у најавама пред дуел са Бразилом, селекцијом која је у претходна два кола поражена од Грузије 14-10 и домаћина Мађарске 20-6.

– Бразил је добра репрезентација, али ми смо апсолутни фаворити. Ипак, били смо фаворити и против Грузије, па је било неизвјесно. Морамо да уђемо у меч максимално озбиљно, као да играмо против Мађарске. У том случају неће изостати убједљива побједа, рекао је Мирослав Перковић.

Истог је мишљења и Милош Шћепановић, некадашњи чувар мреже Јадрана и репрезентације Црне Горе, сада тренер голмана наше ватерполо репрезентације.

– Не постоји лака утакмица, не смијемо тако да размишљамо. Морамо да будемо потпуно фокусирани. Мађарска јесте инспиративнији ривал од Грузије и Бразила, али ми морамо да правимо мале кораке према напријед, да будемо бољи у сваком наредном дуелу. Не смије да буде разлике у приступу, пливању, у агресивности у одбрани, ко год да је ривал. Вјерујем да морамо да будемо на правом нивоу у сваком мечу, а успони и падови  у смислу концентрације и неке несигурности током игре, то је нормално,  казао је Шћепановић.

Голман наше репрезентације Петар Тешановић је у дуелу против Грузије повриједио врат, и он сигурно неће бити у саставу за дул против Бразила, сви остали играчи су на располагању селектору Гојковићу.

Меч Црне Горе и Бразила игра се вечерас од 19.30.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here