Вечерас свечано отварање Медитеранских игара – Миливој Дукић носи заставу Црне Горе

Фото: Медиа биро

Свечаном церемонијом у Алжиру вечерас ће и званично бити отварене 19. Медитеранске игре. Заставу Црне Горе на свечаном дефилеу, у граду Бир ел Ђиру, на стадиону капацитета преко 40 000 гледалаца, носиће једриличар Миливој Дукић.

Црну Гору ће представљати 30 спортиста, који ће се такмичити у каратеу, једрењу, боксу, џудоу, бућању, атлетици, теквондоу и ватерполу.

Фото: Медиа биро

– Ово је велика част за мене. Сан сваког спортисте је да представља своју државу на великим такмичењима, а стварно ми је велика част што ћу на отварању Медитеранских игара у Орану носити заставу моје земље. Ово је један од најзначајнијих тренутака у каријери, нешто што даје подстрек и мотивацију да дам најбоље од себе на наредним такмичењима. Учествовао сам на Олимпијадама, свијетским и европским првенствима али носити заставу своје земље на Медитеранским играма је нешто посебно, рекао је Дукић.

Дукић и Илија Марковић ће такмичење у класи ласер почети у понедјељак, 27. јуна.

– Конкуренција је јака, ту врхунски једриличари из Хрватске, Италије, Шпаније, Португала, Француске, са Кипра.. У кругу смо фаворита за висок пласман, добро сам спреман. Осјећам да ми је форма у узлазној путањи, апсолутно сам конкурентан у борби за медаље, што ми је и циљ, рекао је пред пут Дукић.

Први су на борилишта изашли ватерполисти, који су на старту такмичења савладали Француску 16:8. Наредни ривали младих ватерполиста у групи Б су и Србија, Словенија и Португал.

Осим ватерполиста и једриличара, на МИ наступиће и Марија Вуковић, Томаш Ђуровић и Данијел Фуртула у атлетици, Мирослав Петковић, Ненад Ранковић, Грација Стјепчевић и Нина Бољевић у боћању, Петар Марчић, Стефан Савковић и Бојана Гојковић у боксу, џудисткиња Јована Пековић, Никола Маловић и Милена Јовановић у каратеу и Зинедин Бећовић и Јелена Перуничић у теквондоу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here