ВАТЕРПОЛО: ПРИМОРАЦ БОЉИ ОД ЈАДРАНА

Jadran-Primorac, arhiva

Ватерполисти Приморца у дерби сусрету 8. кола Првенства Црне Горе побиједили су у Котору лидера Јадран 11:9 (3:2, 1:4, 5:0 и 2:3), нанијевши званичном шампиону први пораз у првенству.

Екипа Ранка Перовића добила је прву четвртину 3:2, а стријелци су били Марко Мршић, Душан Матковић и Марко Гопчевић. Голове за Јадран, постигли су Матија Сладовић и Данило Радовић.

Петковић и саиграчи су сјајно одиграли других осам минута утакмице. Након серије од 3:0, Јована Вујовића (два) и Марка Петковића, Јадран води 5:3, а вођство чува и на полувремену – 6:4, пошто су голове постигли Душан Матковић са једне и Јаке Мускат са друге стране.

У трећој четвртини Јадран је стао, а Приморац је преко Марка Мршића и Душана Матковића стигао до изједначења – 6:6. Тим тренера Петра Радановића не успјева да нађе рјешење за дефанзивну поставку Приморца, а у нападу домаћи тим је повео голом Вука Драшковић – 7:6. До краја ове четвртине Јадран није успио да постигне ниједан гол, а Которани су још два пута, преко Аљоше Мачића, савладали Дарка Ђуровића и повели 9:6.

У последњих осам минута утакмице налет Приморца за кратко су прекинули Данило Радовић и Матеј Черај за 8:9, а Урош Вучуровић је изједначио на 9:9 четири минута прије краја. Приморац потом прелази у вођство 10:9 голом Аљоше Мачића. Одбрана Которана је поново гранитна, а на 60 секунди прије краја, Душан Матковић је погодио за 11:9 и важну побједу за Приморац.

Пласман: Јадран 21, Приморац 18, Будва шест, Катаро без бодова и са утакмицом мање

У 9. колу, 19. марта, играју Јадран-Катаро и Будва-Приморац.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here