ВАТЕРПОЛО: ЈАДРАН ПОЧИЊЕ СЕЗОНУ ПРОТИВ ИМЕЊАКА ИЗ СПЛИТА

58
ФОТО: https://www.facebook.com/pvkjadran

Ватерполисти Јадрана и даље раде на Шкверу јер је зимски базен у Институту „Др Симо Милошевић“ затворен због урушавања. Прва обавеза сениора Јадрана је турнир првог круга квалификација за Лигу шампиона од 22. до 26. септембра у Подгорици, гдје су Новљани домаћини.

Састав екипе тренера Петра Радановића одавно није био млађи и амбиције су, у складу са том ситуцијом, очито скромније:

-Због обавеза на Свјетском првенству за играче до 20 година у Прагу, екипа се тек прошлог четвртка окупила у пуном саставу. Пред нама је период који морамо да искористимо што најбоље можемо. Цијела ће сезона бити врло напорна, с пуно утакмица, јер имамо домаће првенство и Куп, али и Премијер лигу, квалификације за Лигу шампиона. Сезона ће бити дугачка, тешка, испрекидана. Јадранова екипа је подмлађена, а ми ћемо покушати у сезони која је пред нама да допринесемо њеном стасавању. Не бих желио да говорим о томе  који  ће  бити  пласман на крају сезоне, обавезе пред нама су неки  нови  почетак, а свака побједа биће драгоцјено искуство, казао је тренер Радановић.

Током турнира првог круга квалификација за Лигу шампиона у Подгорици, 22. септембра Јадран игра са имењаком из Сплита. Дан касније је дупли програм, у пријеподневном термину Јадран ће се састати са литванским Жаибасом који је појачан са нашим Благојем Ивовићем, а поподне са истабулском екипом ЕНКА. У петак, 24. септембра, противник је руски Синтез, у суботу грчки Аполон из Смирне и на крају такмичења у недељу, 26. септембра, ОСЦ из Будимпеште.

Четири најбоље екипе иду у други круг квалификација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here