ПРЕОСТАЛЕ ДВИЈЕ РАТЕ СТУДЕНТСКОГ КРЕДИТА КРАЈЕМ СЕПТЕМБРА

58
Elevated view of various euro bank notes

За преостале двије рате кредита за студијску 2020/2021. годину обезбијеђено је 277 хиљада еура.  

У Министарству  просвјете, културе, науке и спорта казали  су „Вијестима“  да ће крајем септембра и почетком октобра почети исплата преосталих рата кредита за студијску 2020/2021. годину и за ту намјену обезбијеђено је 277 хиљада еура.

Више студената упутило је редакцији упит у вези с исплатом двије рате кредита, уз тврдњу да их је ресор просвјете закинуо и да им нису исплаћене преостале рате.

„Многи студенти су се ослањали на тих осамдесетак еура и много су нам значиле…”, наводи се, поред осталог, у допису једног од њих.

Из Министарства просвјете на чијем је челу Весна Братић казали су да за студијску 2020/2021. слиједи још исплата посљедње двије рате, да је у питању рата за септембар и октобар и да ће те рате студентима бити исплаћене крајем овог и почетком сљедећег мјесеца.

-Аплицирање за студенски кредит почело је 1. септембра и траје до 18. октобра. Студенски кредити се исплаћују у 10 мјесечних рата, с тим да се не исплаћујују за јул и август. Исплата за сваку студијску годину почиње ратом за новембар и децембар, а завршава ратом за септембар и октобар наредне године. Исплаћује се износ за два мјесеца у пет исплата годишње. Значи, за студијску 2020/2021. слиједи још исплата посљедње двије рате (септембар и октобар), крајем септембра и почетком октобра. За преостала два мјесеца обезбијеђено је 277 хиљада еура, казали су  из тог ресора.

Рата студентског кредита креће се од 37 до 53 еура, у зависности од године студија и просјечне оцјене из претходне године студија.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here