ВАТЕРПОЛО: ИВОВИЋ СА ПРО РЕКОМ ОСВОЈИО КУП

Foto: pro recco waterpolo1913/fb

Про Реко је освојио осми трофеј у Купу Италије, а пехар је подигао капитен екипе, Новљанин Александар Ивовић, који је недавно ставио параф на нови двогодишњи уговор са тимом из Италије. Реко је у великом финалу побједио Брешу 11:10, а неизвјесна завршница није могла ни да се наслути, јер је Реко у једном тренутку имао седам голова више.

Ивовић и саиграчи одлично су отворили утакмицу. Након прве четвртине водили су 5:1, на полувремену 9:3, почетком посљедње четвртине постигли погодак за 11:5. Тад је кренула серија Бреше. Нанизала је пет погодака, имала напад за изједначење. 

– Дуго смо се припремали за наступ за овај турнир Купа. Три четвртине финала смо одиграли на високом нивоу, и у одбрани, и у нападу. Казнили смо сваку грешку Бреше. Повели са 11:5, а онда се опустили, стали… Међутим, успјели смо побиједити, казао је капитен Про Река Александар Ивовић након финала завршног турнира Купа Италије, који је одигран у Палерму.

Бреша је финале изборила 17:8 побједом против Ортиђе, док је Про Реко 12:5 добио у полуфиналу домаћина, Палермо. 

-Све смо подредили освајању Купа Италије. Због тога смо последњи турнир Лиге Шампиома у Остији, последње три утакмице у групи, играли у саставу с којим играмо домаће првенствои Куп. Након што смо остварили први циљ, окрећемо се завршници првенства Италије, а након тога наступу на Финал 8 евро Лиге шампиона у Београду. Циљ је освојити сва три трофеја ове сезоне, јасан је Ивовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here