Ватерполо – црногорски јуниори трећи на свијету

Млада ватерполо репрезентација Црне Горе (играчи рођени 2006. године и млађи) са Свјетског првенства из Аргентине враћају се освојеним трећим мјестом и бронзаном медаљом. Страхиња Гојковић, Данило Ступар и Саиграчи до одличја су стигли побједом над селекцијом Италије 12:11 (2:2 6:2 3:3 1:4).

После изједначене игре у првој четвртини момци тренера Миодрага Мировића утакмицу су одлучили у другој четвртини. До краја утакмице разиграли су се и „азури“ и у 29 минуту утакмице пришли на гол предности 11:10, али синоћ одлични Страхиња Гојковић својим четвртим голом у 30. минути игре донио је предност од два гола (12:10).

Ривал је до краја утакмице постигао гол, али славље у редовима репрезентације Црне Горе могло је да почне

Страхиња Гојковић је био најефикаснији са четири гола, по два су постигли Данило Ступар и Срђан Јановић, по један Огњен Морачанин, Иван Марковић, Андрија Рогановић и Тим Перов.

У тиму који је освојио треће мјесто и бронзану медаљу били су Марко Пејовић, Милош Вукашиновић, Тим Перов, Тадија Матијашћевић, Ђорђе Пејовић, Никола Петровић, Андрија Рогановић, Миљан Бошковић, Срђан Јановић, Страхиња Гојковић, Иван Марковић, Данило Ступар, Драшко Самарџић, Огњен Морачанин и Милош Милинић. У стручном штабу су: Миодраг Мировић (тренер), Филип Андрић, Никола Мијановић (помоћни тренери) и Раде Шћекић (доктор).

На Шквер и у Херцег Нови медаљу са мундијала су донијели: Страхиња Гојковић, Данило Ступар,Тадија Матијашевић, Никола Петровић, Миљан Бошковић, и Огњен Морачанин. Ту су и чанови стручног штаба Филип Андрић и Никола Мијановић.

Свим момцима репрезентације Црне Горе и стручном штабу велики успјех честита редакција Радио Телевизије Херцег Нови.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here