Ватерполисти Црне Горе изборили визу за Свјетско првенствo у Јапану

Подмлађена ватерполо репрезентација испунила је главни циљ на данас завршеном 35. Европском првенству.  Побједом над репрезентацијом Грузије 14:11 (6:4, 2:1, 4:3, 2:3), обезбједили су пласман на Свјетско превенство, које се у јулу идуће године одржава у јапанској Фукуоки.

Репрезентација Грузије  водила је  у првом дијелу прве четвртини са 3:2, а Црна Гора серијом 4:1 стигла до 6:4. Владан Спаић је постигао два, Василије Радовић, Канстантин Аверка, Марко Петковић и Душан Матковић по један гол.

С друге стране, прецизни су били Сарић два пута, Вапенски и Битаџе. Одлично је ову одлучујућу утакмицу за своју репрезентацију одиграо капитен Марко Петковић и његовим голом почетком друге четвртине повели су 7:4. Мирослав Перковић није искористио зицер, а Шушиашвили је смањио на 5:7. Алекса Укропина је прецизан за 8:5. То је био велики капитал од три гола, у престале двије четвртине.

Сигурност је унио и гол Влада Попадића за 9:5. Осцилација изабраника Владимира Гојковића у трећој четвртини карактеристичне у ранијим утакмицама у Сплиту није било.

Репрезентативци Грузије су тешко долазили до гола. Ипак, Дадвани је успио да смањи на 6:9. Недуго затим, Марко Петковић је лобом донио Црној Гори плус четири – 10:6.

Јован Сарић и његови саиграчи се нијесу предавали, Вапенски је реализовао петерац за 7:10, али је услиједио нови гол Укропине – 11:7.  Придружио му се и Аверка и питање побједника и визе за Фукуоку је ријешено.

Голове за Црну Гору, постигли су: Марко Петковић и Канстанин Аверка по три, Алекса Укропина, Владан Спаић по два, Душан Матковић, Мирослав Перковић, Владо Попадић, Василије Радовић по један.

Код Грузије, најефикаснији су били Борис Вапенски, Јован Сарић и Душан Васић са по два гола. Марко Јелача,Шушиашвили, Дадвани, Битаџе и Боралди по један.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here