Хрватска Горица нови клуб Николе Вујновића

Foto: hnk-gorica.hr

Новљанин Никола Вујновић (25) који је поникао у фудбалском клубу Орјен, нови је члан хрватског прволигаша Горица. Талентовани Зеленичанин који је имао четири наступа за репрезентацију Црне Горе потписао је уговор са НК Горица на три године. Вујновић је у клуб стигао као слободни играч, пошто је пола сезоне, као играч Вождовца, био позајмљен екипи Спортинг Кансас Сити.

Послије почетка фудбалске каријере 2012. године у Орјену, Вујновић  је постао члан Радничког из Обреновца, потом је четири године играо за шпански  Виљареал. По повратку из Шпаније играо је за Подгорицу, а затим у београдском Вождовцу, гдје је у 46 утакмица постигао 16 голова и добрим играма изборио право наступа за репрезентацију Црне Горе и био стријелац једног гола. Посљедњу утакмицу у дресу Црне Горе одиграо је у новембру прошле године у квалификацијама за Свјетско првенство против репрезентације Турске.

Према ријечима Вујновића, прије потписивања уговора пратио је игру клуба Горица, за који жели да постигне што више голова.

-Циљ ми је да заједно постигнемо добре резултате, рекао је Никола Вујновић послије потписивања уговора.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here