Узрок хаварије још непознат, сви градови у Црној Гори добили струју

Директор националног диспечерског центра Црногорског електропреносног система (ЦГЕС) Ранко Реџић саопштио је на конференцији за новинаре да су сви градови добили напајање електричном енергијом. Како је казао, још увијек не знају шта је узроковало оволики проблем у електроснабдијевању, не само у земљи, већ и у региону. Истакао је да поремећај оваквих димензија нису имали у посљедњих 30 година.

-Још увијек немамо информацију шта је узрок овог догађаја. Регионални је и међународни и испитиваће га Европско удружење оператора преносног система којим руководи Европска комисија и они ће сигурно формирати тијело које ће до детаља испитати узроке, казао је Реџић.

Због испада на мрежи без напајања је било скоро цијело подручје Црне Горе. Струје није било на територији Босне и Херцеговине, Далмације и Албаније.

-Дошло је до нестанка напона, испали су поједини елементи у нашем и систему у окружењу. Ми смо све те елементе вратили под напон према процедурама, рекао је Реџић.

Истакао је да су извјештаји Европског удружења оператора веома прецизни и детаљни те да су јавни и да ће се након њихове анализе знати узрок испада.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here