Суботић: Рјешење за Институт први на листи приоритета сарадње Новске листе и ПЕС-а

Јован Суботић, Новска листа

Проналажење рјешења за Институт Игало поставили смо као први приоритет сарадње Новске Листе и Покрета Европа сад, и срећан сам што смо свега након годину дана на прагу деблокаде рачуна, исплате зарада радницима и реализације плана спасавања који ће стабилизовати Институт, вратити му стари сјај и учинити га поново једним од најважнијих ресурса града Херцег Новог, поручио је у саопштењу за јавност посланик и предсједник Клуба одборника Новске листе у СО Херцег Нови, Јован Суботић.

Како наводи, изнађено рјешење плод је чврсте одлуке премијера Милојка Спајића и његовог тима да саслуша глас грађана Херцег Новог и цијеле Црне Горе и сачува носиоца здравственог туризма у држави.

-Плод вишемјесечног рада више министарстава, детаљних анализа и преговора довели су до рјешења које је почетак изградње стабилног и одрживог система за који Институт Игало и ових дана показује да је способан. Упркос свим проблемима, запослени у Институту нису дозволили да иједан пацијент или било који гост осјете тежину ситуације, већ су марљиво радили и вјеровали да ће овај дан доћи, наводи Суботић.

Истиче да запослени, струка и знање највећи ресурс и највеће богатство Института Игало.

-Увјерен сам да ћемо кроз план спасавања и план реструктурирања створити услове да ти људи никада више не страхују за личне дохотке, а да ће струка и знање доћи до пуног изражаја додатним улагањима државе и модернизацијом понуђених услуга, саопштио је Суботић.

Поздравља и све напоре који су уложени у побољшање ситуације у Болници Мељине, а како каже и промптно разрјешење проблематике у Дому Здравља почетком године.

-Више је него очигледно да је ситуација са здравственим системом у Херцег Новом стављена високо на листи приоритета 44. Владе. Борба за Институт али и за Болницу се наставља. Сигуран сам да ће од сада бити много успјешнија када знамо да је пут опоравка у оба случаја трасиран, закључио је Суботић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here