Љето 2024: Сервисне информације

Претежно сунчано и вруће. Послијеподне слаб до умјерен развој облачности, а у планинама на сјеверу уз нешто више облака, локално је могућа краткотрајна киша или пљусак са грмљавином. Вјетар слаб до умјерен, промјењивог смјера. Највиша дневна температура ваздуха од 28 до 39 степени.

АУТО МОТО САВЕЗ

Возаче јутрос очекују повољни услови за вожњу. Фреквенција возила је умјерена до појачана. Савјетује се поштовање прописаних ограничења и избјегавање путовање у најтоплијем дијелу дана. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 16  саобраћајних незгода у којима су три особе задобиле теже, а пет особа је задобило  лакше повреде.

АВИО САОБРАЋАЈ

Из Подгорице је данас планирано 28 летова, а четири су за Београд. Једини „Аir Montenegro“ је реализован у 7.30, а компаније „Аir Serbia“ су у 8.35, 15.20 и у 21.00 сат. По три лета су за Истанбул и Варшаву, по два за Будимпешту, Беч и Париз, а остали су за: Меминген, Нант, Гдањск, Алмати, Катовице, Лион, Атину, Загреб, Братиславу, Краков, Лондон и за Ријад. Из Тивта данас 20 летова, а шест их је за Београд; “Аir Serbia” у 8.40, 11.50, 15.20 и у 18.40, а “Аir Montenegro” у 17.10 и у 20.00 сати. Два лета су за Истанбул, а остали су за: Љубљану, Берлин, Хелсински, Јереван, Праг, Минхен, Беч, Брно, Дубаи, Луксембург, Копенхаген и за Ригу.

ЖЕЉЕЗНИЧКИ САОБРАЋАЈ

Због квара машине у Мојковцу, брзи воз из Београда касни преко три сата, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 10.30. Полазак из Бара за Нови Сад је у 9.00, а за Београд у 19.35. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

АУТОБУСКИ САОБРАЋАЈ

Почеле су гужве на херцегновској Аутобуској станици, али мјеста и даље има на свим линијама. Јутрос су у наш град први стигли: “Требава” из Станара, “Голубић” из Бања Луке, “Дервента” из Босанског брода и “Viena” из Модриче. Следеће очекују: “Канис” из Лесковца, “Божур” са Пала, из Скопља и Београда, “Гагу” из Чачка, “Феникс” и “Ленс” из Новог Сада, “Трансјуг” из Београда, “Jadran line” из Крагујевца, “Фудекс” из Мрчајеваца, “Blue line” и “Јадран експрес” из Суботице и “Royal” из Београда. У 7.00 је кренуо “Озлем” за Београд, у 8.10 ће “Croatia” за Сплит, 8.35 “Центротранс” за Сарајево, у 9.30 “Божур” и “Blue line”, па у 11.10 “Јадран експрес” за Дубровник и у 12.10 “Југопревоз” за Требиње.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here