Утакмице Јадрана у Лиги шампиона у Требињу-потврђени добри братски односи

Ватерполисти Јадрана као домаћини, мечеве Лиге шампиона играће на базену у Требињу, саопштено је на данашњој конференцији која је организована у том граду.

Како истиче предсједник Ватерполо клуба Јадран, Боро Лучић, ово је само почетак сарадње између града Требиња и Јадрана, уз наду да ће херцегновски клуб  допринијети развоју ватерпола у Требињу. Он је захвалио представницима будућег града побратима на логистици и уступању базена за одигравање ЛЕН такмичења.

-Ово ће бити први пут да се Лига шампиона игра у Требињу. Драго ми је да је Требиње као будући побратим нашег града, нам изашао у сусрет не само пружањем комплетне логистике него и уступањем базена.

Лучић је најавио да ће у октобру бити одигране прве утакмице.

-Јадран ће помоћи промоцији водених спортова у Требињу и Босни и Херцеговини, казао је Лучић.

Гордан Мишељић директор ХЕТ казао је да затворени базен стављају у комплетну функцију.

-Ово је инвестиција ХЕТ и није била безидејна. Доводимо једно од најбољих такмичења на нивоу Европе, а то је Лига шампиона. Надамо се да ће овом сарадњом бити омасовљен и овај спорт у нашем граду и зарад такмичења у будућности да ће се доста младих одлучити да тренира овај спорт.

Предсједник општине Стеван Катић казaо је да му је задовољство што је постигнут договор и сарадња која ће трајати и у наредном периоду.

-У Херцег Новом тренутно радимо пројекат за нови олимпијски базен који ће бити сличних габарита као овај у Требињу. Ово играње у Требињу допријенеће да и Требиње буде препознатљиво као град ватерпола. Ватерполо клуб Јадран као бренд не само Херцег Новог, него и ЦГ ће у многоме помоћи да се у Требињу појачава квалитет игре и буде сједиште ватерпола у којем ће се  играти утакмице у оквиру ЛЕН-а и Лиге шампиона.

Предсједник града Требиња Мирко Ћурић казао је да су челни људи Јадрана имали визију и циљ да један од услова буде тај да заједно са Требињем учествују у овом пројекту.

-Данас најављујемо све оно што смо очекивали од саме идеје да се направи затворени базен у Требињу. Жеља се остварила, сан многих Требињаца који су више деценија чекали да се направи затворени базен. Лига шампиона није могла да се замисли да ће се играти у Требињу. Тај сан се остварује. Ово ће бити значајна промоција и града Требиња и Републике Српске, Јадрана и нама драгих људи пријатеља из Херцег Новог, казао је Ћурић и пожелио Јадрану успјех.

Ватерполисти Јадрана налазе се у групи Ц Лиге шампиона, а састаће се са Ференцварошeм, Јадраном из Сплита и побједником квалификационе групе А .

Први меч Новљани играју 27. септембра у Мађарској против Ференцвароша, док ће као домаћини у Требињу први меч одиграти 7. октобра против сплитског Јадрана.

 

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here