Катић: Обједињени гранични прелаз на Зупцима корак ка додатном зближавању Херцег Новог и Требиња

Гранични прелаз Зупци

Управа за индиректно опорезивање БиХ расписала је тендер вриједности 2,3 милиона КМ за изградњу граничног прелаза Зупци, а рок за пријем понуда истиче 29. августа. Фирма која буде изабрана имаће рок од 180 дана за изградњу граничног прелаза.

На конференцији за медије на олимпијском базену Бање, гдје је озваничена сарадња између Пливачког ватерполо клуба Јадран и града Требиња, предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић изразио је задовољство због расписивања тендера и очекивања да ће Требиње и Херцег Нови до идуће сезоне имати обједињен гранични прелаз.

Катић је рекао и да је изградња интегрисаног граничног прелаза на Зупцима, још један  од корака ка додатном зближавању Требиња и Херцег Новог.

-Надамо се да ћемо до следеће туристичке сезоне имати обједињен гранични прелаз како би се убрзао промет путника и  олакшао долазак између два братска града, казао је Катић.

Блискост Херцег Новог и Требиња ускоро ће бити озваничена и повељом, подсјетио је Катић.

-Повељу о братимљењу потписаћемо у наредних неколико седмица, закључио је предсједник херцегновске Општине.

Према споразуму који је потписан између Црне Горе и БиХ а верификован у фебруару 2020. године, двије државе имаће четири заједничка прелаза. У Црној Гори ће, поред заједничког граничног прелаза Враћеновићи – Делеуша који је отворен у октобру 2020, бити и гранични прелаз Шћепан Поље – Хум на путном правцу Плужине – Фоча, док ће у БиХ заједнички гранични прелази бити Зупци – Ситница, на путном правцу Требиње – Херцег Нови и Клобук – Илино Брдо на путном правцу Требиње – Никшић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here