УССЦГ: ХИТНО НАЋИ РЈЕШЕЊЕ ЗА ИСПУЊАВАЊЕ ЗАХТЈЕВА РАДНИКА РУДНИКА БОКСИТА И „МЕТАЛЦА“

Поводом актуелне ситуације у металској и рударској индустрији, из Уније слободних синдиката Црне Горе позивају надлежне да предузму хитне мјере на рјешавању проблема запослених.

-Унија слободних синдиката Црне Горе од свог оснивања позива одговорне у нашој држави да се заустави даље урушавање индустрије као значајне привредне гране која је предуслов за одржив и просперитетан развој сваког напредног друштва. Без стварања конкретних и нових производа и њихове валоризације, наша држава неће моћи да рачуна на стабилне изворе прихода, а самим тим на раст стандарда запослених и грађана.

Имајући то у виду УССЦГ даје пуну подршку запосленима у фирмама „Bumech“ (рудници боксита) и „Металац“ Никшић, који се ових дана грчевито боре за своја основна права из радног односа, тј. за неисплаћене зарада које су им ускраћене и очувању радних мјеста. УССЦГ позива одговорне у Локалној управи и Влади Црне Горе да предузму хитне мјере како би се нашла рјешења за испуњење захтјева запослених, саопштено је из Уније слободних синдиката Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here