„Успомене Саре Бернар“ у Зајечару, на Фестивалу малих позоришних форми

Представа „Успомене Саре Бернар“, копродукција Херцегновског позоришта и Херцег феста отвара 6. Фестивал малих позоришних форми у Зајечару који ће бити одржан од 15. до 21. новембра.

У години након премијере „Успомене Саре Бернар“ одигране су у више градова региона, у четири национална театра, на четири фестивала, а на 27. Фестивалу малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву заслужена је и награда. Тања Бошковић добила је награду за најбољу женску улогу, а Дејан Ђоновић потврдио да је на сцени сјајан партнер нашој диви.

Представа „Успомене Саре Бернар“ рађена је према тексту Џона Марела, у адаптацији и режији Сташе Копривице.

Након што у Народном позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, „Сара Бернар“ отвори  Фестивал малих позоришних форми биће изведена дуодрама из Сјеверне Македоније „За нас почиње живот“, у којој играју Биљана Драгичевић Пројковски и Нино Леви. У наставку Фестивала на репертоару су представе из Србије: монодрама „Нана“, у којој игра Милена Божић, „Бескомпромисни стендап“ Семира Гицића, дуодрама Првог приградског позоришта-Пулс театра из Лазаревца „Е не дам, бре!“ у извођењу Александра Карића и Маје Софронијевић, монодрама Културног центра Чукарица из Београда, „Улица црвених вењера“ Марије Масал и монодрама „Милунка“ Весне Станковић.

У Херцегновском позоришту истичу да их радује обнављање  сарадње са Народним позориштем Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ у коме су се публици својевремено успјешно представили и с представом „План Б“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here