Успјешан концерт ученика Музичке школе Херцег Нови

Школа за основно музичко образовање Херцег Нови прославила је у сриједу, 4. маја, 73. рођендан. Тим поводом у суботу вече у концертној сали уприличен је традиционални концерт ученика. На репертоару је било 20 тачака, а наступ је након двије године паузе отворио хор.

Према ријечима директорице ШОМО Херцег Нови Нивес Ненадовић концерт је прошао успјешно.

Нивес Ненадовић, директорица Музичке школе

-Представили су се ученици хора након двогодишње паузе, који су отворили концерт. Послије смо чули ученике са одсјека клавира, хармонике, гитаре, бубњева и за крај ансамбл виолина. Школа има богату традицију, наши професори су увијек посвећени раду са дјецом, резултати не изостају, већ имамо велики број награда у овој години. Остаје нам још неколико такмичења до краја, те очекујемо још награда. Ближи нам се и Републичко такмичење које ће бити одржано на Цетињу 12. и 13. маја, информисала је Ненадовић.

Вођа хора Стефан Шаровић је казао да су се сви ужељели наступа пред публиком.

Стефан Шаровић, вођа хора

-Концерт је био одличан, поносан сам на дјецу, јер смо у септембру почели званично да радимо. Дјеца су се потрудила, доста смо радили. Прије свега смо уживали. Трудићемо се да из године у годину будемо све бољи, наводи Шаровић.

Ученици херцегновске Музичке школе нови сусрет са публиком најављују сутра, (понедељак 9. мај), у 18:00 сати, поводом Дана Европе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here