Ускоро завршетак санације Новосадског купалишта

Јавно предузеће за управљање Морским добром Црне Горе приводи крају санацију Новосадског купалишта у Игалу, оштећеног током претходне зиме. Невријеме је девастирало цијелу централну плочу купалишта, која је као таква представљала опасност за посјетиоце.

Према ријечима Сандре Шкатарић из службе за уређење и изградњу у овом предузећу, санација је урађена по хитном поступку, пошто је ријеч о централном купалишту у Игалу. Вриједност радова је око 66 хиљада еура.

– Санација је обухватила стабилност бетонске плоче и обалног зида дужине око 15 метара, а затим и њихово армирање. Свакако је за стабилност локације веома важно било омогућити приступ адекватним средствима, односно опреми, као и механизацији са копна, гдје смо морали водити рачуна о минималној тонажи механизације због стабилности приступног пута – објашњава она.

Сандра Шкатарић, руководилац службе за уређење и изградњу у ЈП Морско добро

У санацији је била укључена и екипа ронилаца, која је радила на стабилности локације, а санација је урађен на основу документације за комплетну дионицу овог купалишта, тако да су радови прилагођени будућем пројекту. Радове је извела подгоричка фирма Инком.

Морско добро у плану има реконструкцију цијеле дионице Новосадске плаже, радови ће бити настављени након сезоне.

– Гледаћемо да пројекат завршимо током ове, како би током наредне могли да обезбједимо финансијска средства. То је веома важно купалиште у Игалу и представља централно мјесто окупљања туриста. Осим тога, континуирано радимо на санацији цјелокупне обалне инфраструктуре – информисала је Шкатарић.

Морско добро ће финансирати изградњу пјешачке стазе од Зеленике до Кумбора, као и санацију дијела Шеталишта пет Даница, од хотела Плажа до Мељина, а уз Новосадску плажу, у току је реконструкција јавне расвјете на ривијери, подсјећа Шкатарић.

– Вриједност радова је око 220 хиљада еура. Посао се полако примиче крају, а радови ће бити окончани прије почетка љетње турситичке сезоне – казала је Шкатарић.

У Морском добру нису могли да прецизирају тачан датум за завршетак реконструкције расвјете у Ђеновићима, а овај посао повјерен је компанији Рамел из Никшића.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here