Радионица „Идејом до бизниса“ у петак у Херцег Новом

„Идејом до бизниса“ назив је радионице, коју  Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције, организује у петак, у хотелу „Палмон Беј.  Кроз интерактивни групни рад, а уз помоћ предавача млади предузетници представиће бизнис идеју, стећи знања и мотивацију за развој каријере.

Млади предузетници који жели да развијају вјештине, имаће прилику да међусобно размјене бизнис идеје и уз помоћ предавача стекну нова знања, казала је Јелена Вукићевић из Секретаријат за туризам, економски развој и инвестиције.

-Радионицу организујемо други пут. Заинтересовани треба да поднесу пријаву путем мејла секретаријата. Предавачи су професор Никша Гргуревић и секретар за туризам економски развој и инвестиције Ненад Витомировић. Уз обуку, полазници ће добити сертификате

Радионица је дио двогодишњег пројекта „Развијање међусекторске сарадње за запошљивост младих на Западном Балкану“, објаснила је Вукићевић.

– Циљ пројекта је развијање капацитета локалних актера за подстицање предузетништва и запошљавање младих на Балкану. То је једна од кључних активности коју у последње вријеме препознаје Европска унија. Одвајају око 10 милиона еура за подстицање запошљавања младих у микро средњим предузећима. 

У оквиру пројекта У Херцег новом  на јесен биће организован тродневни форум младих за предузетништво и запошљавање  Укупан вриједност пројекта је 386 хиљада еура, од чега је учешће ЕУ 300 хиљада. За нашу општину опредјељено је 62 хиљаде еура, од чега је ЕУ издвојила 48 хиљада еура.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here