Ускоро тендери за извођаче радова за постројење и колектор

Пумпа колектора у Мељинама

У организацији Друштва за изградњу канализационе и водоводне инфраструктуре у Општини Херцег Нови, завршен је идејни пројекат за реконструкцију постројења за пречишћавање отпадних вода у Мељинама. Очекују да ће до краја јануара бити распистан тендер за извођача радова, инвестиционе вриједности око два милиона еура.  За мјесец би требало да буде завршена и Студија изводљивости за колектор. Такође, ће и тендер за реконструкцију пута у Кумбору у вриједности око два милиона еура, ускоро бити расписан.

Директор Друштва за изградњу канализационе и водоводне инфраструктуре у  Општини Херцег Нови Милан Зарић, за РТХН је казао да ће ових дана разматрати идејно рјешење за реконструкцију постројења:

Милан Зарић, директор Друштва за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре

– Остала је форма да се прође кроз пројекат, и да се евентуално прихвате неке наше примједбе и допуне, што ће практично бити завршено за седам дана и спремно за расписивање тендера за најповољнијег извођача. Тендер за реконструкцију постројења требало би да буде рапсисан до краја овог мјесеца, очекује Зарић.

Постројење за пречишћавање отпадних вода Мељине

Завршен је и пројекат за постављање неутрализатора непријатних мириса на пумпне станице колектора:

– Неутрализатори непријатних мириса  су неопходни и требало би да буду постављени на пумпне станице и  још неке локације.

У наредних мјесец очекујемо да ће бити обављено снимање колектора.  На основу тог снимка требало би да од њемачке компаније добијемо Студију изводљивости и знаћемо тада шта је неопходно да се санира и колико ће то да кошта,  како би колектор могао да буде технички примљен, навео је Зарић.

Планом и програмом Друштва за изградњу канализационе и водоводне инфраструктуре, предвиђено је око два милиона еура за санацију колектора:

– Санација колектора би се паралелно радила са реконтрукцијом постројења. Реконструкцијом би спремно дочекали туристичку сезону, у смислу да нема више непријатних мириса, односно, да би били сведени на минимум као и у другим урбаним срединама, оцијенио је Зарић.

Расписан је и тендера за реконструкцију пута у Кумбору:

–  У току је тендер за најповољнијег  извођача за реконструкцију пута у Мјесној заједници Кумбор, у вриједности два милиона еура. Очекујемо  да ће то ићи релативно брзо и до априла се спровести, казао је Зарић.

Подсјећамо да је у Регулаторној агенцији за енергетику у Подгорици представници Друштва разговарали о добијању лиценце за управљање постројењем:

– Даље би Друштво преузело управљање  и поступак за реконструкцију и завршетак постројења  по принципу „кључ у руке“. Добили смо од Регулаторне агенције инпуте и инструкције, шта је потребно да урадимо. Поступићемо по њиховим инструкцијама и неће бити никаквих проблема у смислу преузимања и добијања лиценце, да ми можемо да управљамо системом прераде отпадних вода, сматра Зарић.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here