Ускоро изградња колектора изнад магистрале у Баошићу

У току је тендер за избор извођача радова на изградњи четвртог крака канализационе мреже у насељу Горње Водице, који је објавило Друштво за изградњу канализационе и водоводне инфраструктуре у Херцег Новом.

Према ријечима предсједника Мјесне заједници Баошић Ђура Цвјетковића, изградњом овог крака, инвестиционе вриједности око 22.300 еура, биће ријешен вишедеценијски проблем одводње отпадних вода у овом, послије Норвешког, другом по величини насељу у Баошићу.  

– Изградња примарног крака за Доње и Горње Водице је завршена, те се након ситнијих дорада очекује технички пријем и спајање стамбених објеката на примарну мрежу. Мјесна заједница  је у сарадњи са локалном управом покренула иницијативу и дошло је до реализације пројекта примарног крака. На иницијативу грађана траса је допуњена са 100 метара. Послије Васкршњих празника требало би се ријешити проблем на једној шахти, да би се обавио технички пријем. До почетка туристичке сезоне очекујемо спајање домаћинства Доњих Водица, испод магистрале на примарни крак, на што су грађани и туристи чекали непуних тридесет година, подсјетио је Цвјетковић.

У насељу Горње Водице се налази шест стамбених објеката, вишеспратница. Ријеч је углавном о насељу, сезонског карактера.

– С обзиром да објекти користе септичке јаме, колектор ће ријешити ово значајно инфраструктурно питање за мјештане и туристе. Планиран је да се ради и пети крак, о приоритетима ће се одредити грађани. Општина Херцег Нови финансира све ове радове, навео је Цвјетковић.   

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here