Уручене награде припадницима Службе заштите и спасавања

Петорици новских ватрогасаца – спасилаца данас су уручене награде, у организацији Директората заштите и спасавања МУП-а Црне Горе, поводом Међународног дана цивилне заштите и Дана заштите и спасавања.

На свечаности у Подгорици, награде је добило 15 припадника црногорских служби заштите и спасавања, међу којима су петорица из Херцег Новог Видак Вуковић, Гојко Вучковић, Миомир Рубежић, Синиша Ивановић и Дарко Рашковић.

Поводом 1.марта Дана заштите и спасавања и Међународног дана цивилне заштите у Вили Горица одржана је свечаност, уприличена за најбоље међу најбољим, припаднике служби заштите и спасавања. Сви они своје задатке извршавају на најбољи могући начин. Награде је додијелио в.д. генералног директора Директората за безбједносно-надзорне послове Петар Копривица.

Један од награђених  је и Гојко Вучковић који са својим колегама из херцегновске Службе заштите и спасавања присуствовао свечаности и за РТХН подијелио утиске:

– Већ сам 22 године у Ватрогасној јединици Херцег Нови. До прије двије године се није упражњавало да се добијају те награде, тада се додијељивало једном припаднику Ватрогасне јединице из цијеле Црне Горе. Прије двије године је наш колега Владимир Пејовић добио награду за најбољег ватрогасца у држави. Када смо почињали да радимо то је била Ватрогасна јединица. Када је промијењено мислим 2008. године у Службу заштите и спасавања и од тада радимо константно на унапређењу и сарадњи, која није баш на највишем нивоу са Директоратом заштите и спасавања, али се ти односи поправљају задњих година. Командири служби са директором Директората, труде се да се тај однос побољша и да нам олакшају рад, оцјењује Вучковић.

Вучковић оцјењује да су услови за рад ватрогасаца – спасилаца солидни, али да би могли да буду и бољи:

– Треба да се тежи да буде боље и по опремљености и по нашем социјалном статусу, да се све унапређује и иде на боље. Препознали су међу 15, да је нас пет из Службе заштите и спасавања Херцег Нови заслужило да примимо ту награду. Захваљујем им се и надам се да ће тај наш однос убудуће бити још бољи, очекује Гојковић.

Делегацију награђених спасиоца ватрогасаца из Херцег Новог предводио је командир Службе заштите и спасавања Златко Ћировић који је казао да је ово допринос систему и да признања значе да ватрогасци – спасиоци обављају веома одговоран посао на високом нивоу.

Честитамо награде нашим храбрим и пожртвованим ватрогасцима – спасиоцима Гојку Вучковићу, Видаку Вуковићу, Синиши Ивановићу, Дарку Рашковићу и Миомиру Рубежићу, који су свакодневно са нама да несебично помогну у бројним ситуацијама и изазовима са којима се суочавају.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here