Уређење просторија у Мјесној заједници Баошић

У сусрет традиционалној Фешти мимозе, рибе и вина у оквиру 54. Празника мимозе, уређене су просторије Мјесне заједнице Баошић, како би у што љепшем амбијенту дочекали госте.  

Предсједник МЗ Баошић Ђуро Цвјетковић казао је за РТХН, да су радови на реновирању сале у Дому културе коштали око 8 000 еура:

Ђуро Цвјетковић

– Локална самоуправа је у овом пројекту помогла са двије трећине средстава. Планирамо у наредном периоду да урадимо и главни пројекат на основу идејног рјешења које већ имамо и на основу одлуке СО од општег интереса, а тиче се реконструкције и надоградње културно спортског центра Баошић. Дом културе ће добити једно ново рухо и изглед, чиме ће не само мјештани, него и наши традиционални гости, који долазе у Баошић, бити задовољни тим пројектом, казао је Цвјетковић.

Агенција за изградњу и развој града треба да распише тендер за извођача радова за асфалтирање двије улице у Баошићима, Норвешком басељу и засеоку Луг. Наредне седмице требало би да почну радови на изградњи секундарне канализационе мреже у насељу Горње Водице:
– Станари у шест стамбених зграда деценијама имају проблем са изливањем отпадних вода, тако да би ускоро требало да буде ријешен тај проблем, јер радови на инфраструктурној мрежи почињу за неколико дана, објаснио је Цвјетковић.

Преко Министарства пољопривреде обезбјеђена су финансијска средства за још четири крака секундарне мреже канализације у Горњим и Доњим Водицама:

– Друштво за изградњу водоводне и канализационе инфраструктуре у Општини Херцег Нови, ускоро ће расписати тендере за те пројектне документације. Очекујемо да ће у наредном периоду комплетно насеље бити покривено секундарном канализационом мрежом, чиме ће ријешити вишедеценијски проблем изливања отпадних вода у овом дијелу Баошића, најавио је Цвјетковић.

Он је подсјетио да је прошле године изграђен примарни колектор за Горње и Доње Водице, у вриједности око 70 000 еура, на који ће бити прикључене секундарне канализационе мреже у овом, послије Норвешког, другом по величини насељу у Баошићу.     

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here