Фонд здравства одобрио повећање цијена услуга Института за само 17%

Представници Института др Симо Милошевић и Фонда за здравствено осигурање нису постигли договор око повећања цијена услуга пацијентима који се у Игалу лијече преко Фонда.

Институт је, како је за РТХН казао вд директора др Саво Марић, тражио увећање за 50% у односу на цијене које нису промијењене од 2009. године, Фонд је међутим понудио само 17%.

– Са тим се не можемо сложити, јер је то минимално повећање, са којим ћемо и даље пословати негативно, односно нећемо имати зараду, на основу лијечења и рехабилитације пацијената из Фонда, без обзира што смо прошле године реализовали 93 хиљаде ноћења пацијената и њихових пратилаца у Институту – наводи он.

Др Саво Марић, в.д. директора Института „Др Симо Милошевић“

Иако је Агенција за заштиту конкуренције дозволила Фонду авансну уплату од 1,2 милиона еура, од Владе зависи да ли ће до уплате доћи, објашњава Марић.

– Агенција је дала зелено свјетло, међутим ту није коначно рјешење овог проблема, због тога што Влада треба да аминује на сутрашњој сједници ту Одлуку и дозволи Фонду уплату од 1,2 милиона. Директор Фонда, Вук Кадић је обећао, уколико то рјешење на Влади буде позитивно, новац ће ускоро бити уплаћен на рачун Института – истиче он.

Састанку су испред Института присуствовали вд директора др Саво Марић и предсједник одбора Батрић Контић, а испред Фонда за здравствено осигурање директор др Вук Кадић са сарадницима.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here