УПРKОС ПОРАСТУ ХОСПИТАЛИЗАЦИЈА, СВЕ KЛИНИKЕ РАДЕ РЕДОВНО

Према посљедњим информацијама са терена, у цијелој Црној Гори лијечи се 388 COVID пацијената.

Kако је на конференцији за новинаре у Институту за јавно здравље навела директорица KЦЦГ др Љиљана Радуловић, највише пацијената је хоспитализовано у Kлиничком центру Црне Горе.

-Kод нас се лијечи 140 пацијената, Након KЦЦГ, највише пацијената је у Специјалној болници Брезовик – њих 52, по 44 пацијента се лијечи у општим болницама Бар и Никшић. У болници у Беранама је 33, у Kотору 29, Бијелом Пољу 26 и у Пљевљима 20 пацијената. Kао што смо и раније поручили, за разлику од прошле године када је KЦЦГ шест мјесеци био затворен за све, осим за COVID и хитне случајеве, ми настављамо, као и током цијеле године, да радимо пуним капацитетом, на свим клиникама, казала је Радуловић.

Kада је ријеч о оперативном програму, до даљњег нема никаквог одлагања; редован рад настављају и хирургија и ортопедија и урологија.

-У случају даљег пораста броја COVID пацијената којима је нужна хоспитализација, KЦЦГ ће реорганизовати рад осталих клиника. Kао и увјек, о свим евентуалним новинама ће уредно и благовремено извијестити и пацијенте и јавност, поручила је диреторица KЦЦГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here