БОРОВИНИЋ БОЈОВИЋ: ЗАБРАЊУЈУ СЕ СВАДБЕ, ПРИВАТНЕ ПРОСЛАВЕ, КОНЦЕРТИ НА ТРГОВИМА ЗА НОВУ ГОДИНУ

С обзиром на то да се важеће епидемиолошке мјере нису ни поштовале ни контролисале, и с обзиром на то да класичног закључавања више нема јер је фокус на вакцинацији, а Црна Гора има довољно вакцина да имунизује цијелу државу, Влада Црне Горе изгласала је пооштрене мјере у борби против корона вируса које ће важити од понедјељка 15. новембра до 1. децембра, најавила је министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић са конференције за медије у Институту за јавно здравље.

Предстојеће мјере су:

1. Забрањује се организовање прослава Нове године на отвореном (концерти, масовна окупљања и сл.)

2. Забрањује се организација свадби на отвореном и затвореном простору

3. Забрањује се рад ноћних клубова

4. Ограничава се вријеме рада угоститељских објеката до поноћи

5. Забрањује се организовање ученичких екскурзија и излета, приватних прослава и рођендана

6. Боравак у кућама и становима се препоручује само члановима истог домаћинства

Подсјећамо, Национална дигитална КОВИД потврда од раније је услов за прелазак државне границе, за боравак у унутрашњости угоститељских објеката, за присуство свадбама (ако их неко планира овога викенда), за присуство представама, спортским такмичењима…

У међувремену, Влада и даље разматра могућност да се од 1. децембра уведе обавеза посједовања Националне дигиталне КОВИД потврде за комплетну јавну управу – здравство, просвјету, Управу полиције, Војску…

Такође, од 1. децембра, ако ове мјере буду усвојене, Национална дигитална КОВИД потврда биће нужна и за улазак у јавни превоз, тржне центре, теретане, пословне просторе и пословне зграде у којима дјелатност обављају више од три привредна друштва, односно предузетника и објекти површине преко хиљаду метара квадратних у којима се врши трговина на мало непрехрамбене робе.

– Сви који су преминули у Црној Гори од 1. маја до данас, а имали су испод 40 година су били невакцинисани. Молим грађане да поштују мјере и да се вакцинишу како би се заштитили од тешких форми болести и смртних исхода, а све надлежне службе одговорне за контолу мјера позивам да буду истрајни на заједничком задатку – сузбијању епидемије – закључила је министарка здравља.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here