НАСТАВЉА СЕ ДЈЕЧИЈА МАШТОВИТА ФЕШТА

Туристичка организација Херцег Нови наставља са догађајима у оквиру Дјечије маштовите феште, која се реализује кроз пројекат ВОНДЕР. Циљ пројекта који се финансира из Европске уније је промоцијa побољшања и развијање понуда прилагођених дјеци због диверзификације туристичког производа и подизања атрактивности и конкурентности дестинације.

Сутра (13. новембар) ће најмлађи Новљани имати прилику да учествују у двочасовној активности „Град, спорт и ја” код Полино арене у Суторини. Окупљена дјеца ће се, зависно од узраста, од 11:00 часова надметати у штафетним и полигонским играма. Активност која има за циљ промоцију спорта и здравих стилова живота код најмлађих, у сврху унапријеђења садржаја прилагођених дјеци, водиће професор физичког васпитања.

Истог дана од 15:00 до 17:00 часова у Градској кафани, планирана је „Мала маштовита кужина”, у којој ће малишани уз асистенцију искусног едукатора, правити и украшавати медењаке са јесењим мотивима. За најљепше украшене медене колачиће услиједиће награда. Ова активност има за циљ промоцију креативности и стварања употребних вриједности код најмлађих. С обзиром да је број мјеста ограничен, родитељи су пријавили дјецу за маштовиту кужину, те су пријаве затворене.

У оквиру догађаја „Мој мали циркус” који је заказан за недељу 14. новембар, малишани ће на Тргу Николе Ђурковића уживати у дружењу са кловновима, Мики и Мини Маус, а имаће прилику и да се опробају у караокама или да ураде „face painting”, те да учествују у представи „Ухвати балон од сапунице”. Активност има за циљ промоцију забаве за дјецу као сегмента диверзификације туристичког производа.

Током Феште ће бити настављена промоција дјечије брошуре, а у склопу свих активности мали учесници ће је добити као поклон. Дјечији водич на једноставан начин упознаје дјецу са градом, пружајући им основне информације о култним мјестима, тврђавама, знаменитим људима и осталим занимљивостима који Херцег Нови чине живописним и примамљивим за боравак дјеце.

Из туристичке организације Херцег Нови позивају све заинтересоване малишане од 7-14 година да учествују у Фешти и буду дио креирања и промоције диверзификоване туристичке понуде града по мјери дјетета.

Све активности биће одржане у складу са важећим епидемиолошким мјерама и биће фотографисане и снимане у циљу развоја Херцег Нови као дјечије дестинације, а  материјал ће користити Туристицка органиазција Херцег Нови у промотивне сврхе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here